"Інформаційний спротив": Путін перед другим стрибком

На східних кордонах України зосереджено близько 70 тис. потенційних окупантів, також Росія нарощує угруповання військ у Придністров'ї. Водночас Путін продовжує тиснути на Лукашенка

Про це йдеться в аналітичній записці "Інформаційний спротив", опублікованій на сторінці у Facebook військового експерта Дмитра Тимчука, повідомляє Еспресо.TV.

Зокрема, аналітики нагадують, що біля східних кордонів України, крім 70 тис. потенційних окупантів, також зосереджено близько 700 танків і БТР, приблизно 240 ударних вертольотів і бойових літаків, артилерійських систем різних калібрів - порядку 150 одиниць, реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) - до 100 одиниць.

Водночас, на території Придністров'я Росія продовжує нарощувати угрупування військ за рахунок своїх військових (за останній час перекинуто до 700 спецназівців) і громадян ПМР. Також там є Оперативна група російських військ у Придністров'ї. Зараз на території невизнаної республіки тривають військові навчання, організовані місцевою владою.

Паралельно Путін продовжує чинити тиск на Лукашенка в питанні участі у військовій агресії проти України. Бацька поки всіляко чинить опір, але навчання Повітряних сил та Протиповітряної оборони вже проводяться.

"Гітлер обіцяв, що не нападе на Францію і на СРСР. Путін обіцяв, що він не нападе на Україну. Російські генерали і адмірали обіцяли командирам українських військових частин у Криму, що все обійдеться мирним шляхом. У результаті ми маємо захоплених російським ФСБ в заручники заступника командувача ВМС України з берегової оборони - начальника управління військ берегової оборони генерал -майора І.Воронченко, командира Бельбекського гарнізону полковника Ю.Мамчура і командира військової частини А4398 капітана 2 рангу В.Дем'яненка", - підкреслюють аналітики.

Вони також прогнозують подальші дії Росії. "У Кремлі впевнені: за таких сприятливих обставин клієнта треба брати тепленьким (особливо враховуючи крайню слабкість реальних заходів Києва з нейтралізації загрози). Як мінімум половину (по Дніпру), разом з Придністров'ям і Гагаузією - операція "Омега" ГШ ЗС РФ передбачає саме такий план дій. Та частина України, що залишається - без виходу до моря і промислових потужностей - сама приповзе на колінах в чіпкі обійми старшого брата", - пишуть в "Інформаційному спротиві". При цьому, судячи з останніх нахабних висловлювань російських дипломатів, їх найменше хвилює думка Європи, яка сидить на російській нафтогазовій голці і переживає не найкращі часи.

Із російських документів на кшталт Військової доктрини РФ витікає, що НАТО представляє основну загрозу безпеці Росії. І поглиблення співробітництва України з ЄС розглядається путінським керівництвом як загроза національній безпеці для неонацистських Федерації (тобто Росії), оскільки наслідком євроінтеграційної політики нашої країни може стати її членство в НАТО.

Кремль впевнений, що без агресії проти « бандерівської » України і «звільнення співвітчизників » не можна згуртувати російське суспільство, як не можна консолідувати і "русский мир" в цілому. Плюс потужна українська промислова база. Тож Путін іде сюди.