Кличко погрожує Турчинову переобранням

Лідер "УДАРу" Віталій Кличко допускає переобрання голови Верховної Ради

Про це він заявив, виступаючи з трибуни Верховної Ради, повідомили  Еспресо.TV в прес-службі «УДАРу».

Політик зазначив, що за підсумками місяця роботи вже час робити перші кадрові висновки.

"Думаю, на місці міністра оборони повинен працювати професіонал, який має досвід роботи в кризових ситуаціях. І консультації про це треба вже розпочати. Сьогодні дії деяких високопосадовців також не ефективні. Якщо так далі триватиме, ми можемо ставити питання про обрання нового голови Верховної Ради", - наголосив лідер "УДАРу".

Він також зауважив, що тільки після того, як втратили половину військових - хто в полоні, хто не витримав тиску і перейшов на бік росіян - вчора ввечері підписали указ про передислокацію військ з Криму.
Політик відзначив, що головнокомандуючий має негайно вжити заходів для підвищення обороноздатності та захисту континентальної частини країни.

Він також наголосив на необхідності нарешті забезпечити виконання рішень – про закриття кордонів від політичних гастролерів, про припинення пропаганди ненависті російськими каналами. І притягувати до відповідальності посадових осіб, які відповідають за виконання цих рішень.

"Для припинення сепаратизму потрібні рішучі дії на місцях. А люди цього не бачать. Вони вимагають відкритості і зрозумілості рішень влади. Тому засідання РНБО в розширеному форматі, фактично перетворення Ради Нацбезпеки на оперативний штаб мають стати правилом. І відбуватися не після публічних дискусій, а за необхідності і регулярно. Якщо треба – щодня", - зазначив Віталій Кличко.