Лутковська: В Криму немає до кого звернутися щодо захисту прав військовослужбовців

Представництво уповноваженого з прав людини в Криму наразі займається тільки моніторингом з дотримання прав людини, оскільки там немає жодного легітимного органу влади, до якого можна було б звернутися з проханням захистити права військовослужбовців

Про це в ефірі Еспресо.TV розповіла уповноважений з прав людини Валерія Лутковська.

За її словами, наразі займатися питанням дотримання прав українських військовослужбовців може тільки вище керівництво збройних сил України.

«В Криму немає жодного легітимного органу влади, до якого я могла б звернутися. Я надсилала звернення до парламенту Криму, але наразі і він втратив легітимність», - сказала Лутковська.

Вона також висловила сподівання, що політики та уряд зможуть урегулювати цю ситуацію, щоб уповноважений з прав людини мала змогу виконувати свою роботу в Криму. 

Лутковська розповіла також, що регіональне представництво уповноваженого з прав людини в Криму працює в штатному режимі, проте наразі воно займається тільки моніторингом дотримання прав людини в Криму.

За її словами, результати цієї роботи регіонального представництва будуть використані для розробки законопроекту про дотримання прав людини на окупованих територіях, над яким зараз працює Комітет Верховної Ради з питань прав людини.