Піскун каже, що був змушений емігрувати через Тимошенко

Екс-генеральний прокурор Святослав Піскун заявив, що останні півтори роки переховувався за кордоном через те, що закрив справу по ЄЕСУ

Про це Піскун повідомив в інтерв’ю «Українській правді»,  пише Еспресо.TV.

«Якби я залишився в Україні, у мене виникла би проблема, пов’язана з тим, що проти мене було би відкрите кримінальне провадження. У 2005 році генеральною прокуратурою України була закрита справа по ЄЕСУ, а мною затверджена відповідна постанова. Я вважаю, що зробив це законно. Тому що, з’ясувавши матеріали справи, я зрозумів, що там просто навіть не було з чого її порушувати. У цій справі взагалі жодного підпису Тимошенко нема. По-друге, коли я вже не був генеральним прокурором, Тимошенко через свого адвоката Швеця звернулася до Верховного Суду з тим, щоб вони скасували постанову про порушення кримінальної справи або закрив цю кримінальну справу. Три колегії Верховного Суду України відмовили в позові Швецю у зв’язку з тим, що рішення про закриття справи Тимошенко абсолютно законно було прийняте генеральним прокурором Піскуном. На цьому була поставлена крапка», - заявив Піскун.

На питання,  чому він виїхав закордон, Піскун зазначив: «Пояснюю. Коли Пшонка і компанія знову порушили кримінальну справу по ЄЕСУ, стало питання про те, що справа вже закрита мною. І мені розповіли колеги-слідчі, що їм була поставлена задача будь-якою ціною добитися від Піскуна показів про те, що ця справа була мною закрита незаконно – або за вказівкою Ющенка, або з інших якихось причин. Тоді харківський суд одразу виніс би рішення щодо ЄЕСУ».