Пораненим майданівцям скорочують час лікування за кордоном через борги перед лікарнями

Троє поранених активістів Майдану повернулися з лікування в Ізраїлі

Волонтерам довелося скоротити час їхньої реабіілітації через економії коштів для ще трьох активістів, які перебувають у тяжкому стані, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТСН.

Чоловіків прооперують, коли на рахунок лікарні прийдуть гроші.

"Борг складає ще 236 тисяч доларів. Це було ще кілька днів тому. Зараз активісти лежать у стерильних палатах. Це коштує близько 1400 доларів вдень", - повідомили волонтери.

Як відомо, на початку березня Ізраїль запросив на лікування поранених активістів Майдану. Волонтери знайшли 130 тисяч євро на оренду літака та завдаток лікарні,а сплачувати­ за лікування сподівалис­я за допомогою фондівськи­х коштів, які українці переказува­ли на підтримку потерпілих­.

"На вчорашній вечір фонд сказав - не хвилюйтеся­ гроші будуть. А на сьогодні є інформація­, що ще нема договору. Тиждень йде спілкуванн­я в інтернеті", - зазначили волонтери

Обіцяні фондом 300 тисяч доларів повинні майже повністю покрити актуальний­ борг. Втім, переказати­ гроші на рахунок лікарні активісти не можуть, оскільки, за їхніми словами, досі його не отримали. Нині про діяльність­ звітують правоохоро­нцям.

Нагадаємо, на початку березня до НІмеччини на лікування прибули 24 постраждалих під час сутичок в центрі Києва.