У кримчан є всі шанси залишитися без «шенгену»

Кримчани з новими російськими паспортами зможуть отримати шенгенську візу тільки в посольствах країн Євросоюзу в Україні

Про це повідомили в представництві ЄС в Росії, пише «Газета.Ru».

«У зв'язку з тим , що Європейський союз не визнає анексію Криму Російською Федерацією, країни-члени ЄС продовжать застосовувати існуючі правила . Тому будь-яка людина, яка постійно проживає в Криму і отримав російське громадянство, повинен звертатися за шенгенською візою у відповідні структури країн-членів в Україні» , - повідомили в прес-службі представництва ЄС в Росії.

У той же час глава відділу країн СНД консульського департаменту МЗС Росії Дмитро Баранов вважає, що отримавши паспорт , кримчанин вже зможе звертатися за шенгенською візою в Росії як російський громадянин.

При цьому проблеми з видачею віз вже виникли. «Як тільки Крим став частиною Росії, почалися труднощі, - розповів співробітник сімферопольського тур агентства «Ріо транс». - Франція і Німеччина завжди погано давали візи для українців. А зараз для кримчан стали більше вимагати документів, знаходять більш тонкі причини для відмови у видачі віз. Але незначно. Якщо раніше з 10 паспортів було три відмови, то зараз з 10 паспортів - п'ять відмов.