У Путiна заявляють про нападки на священників з боку неicнуючих українських радикалiв

МЗС Росiї заявляє про нападки на священнослужителів за "промосковську ворожу агітацію" з боку "Націонал-соціалістичної робочої партії України", якої в Українi не iснує

Про це заявили в МЗС РФ, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на  "ИТАР-ТАСС".

"У Росії з жалем відзначають, що в Україні почастішали погрози на адресу священнослужителів , - йдеться в коментарі міністерства. - Цього разу якась націонал-соціалістична робоча партія України направила лист з погрозами на адресу представника української автокефальної православної церкви (Черкаської єпархії) ігумена Олександра Широкова".

За даними МЗС РФ, українські радикали вимагали від священика припинити "всяку промосковську ворожу агітацію" та погрожували застосувати "кардинальні методи фізичного і нищівного характеру" до нього і його сім'ї.

Схоже, що російське МЗС запустило чергову інформаційну "качку". Адже за даними Державної реєстраційної служби, згаданої Націонал-соціалістичної робочої партії в Українi не зареєстровано.

Натомiсть така партiя існувала в Росiї (НСРПР), але у вереснi 2010 року була заборонена рішенням Нижегородського обласного суду, пише сайт "Имя России". Її члени та учасники діяли на території міст Городца і Заволжя Нижегородської області. Основною метою цiєї cили була боротьба з особами "неслов'янської" зовнішності, вигнання їх з території Росії шляхом вчинення протиправних дій, зокрема, підпалів, вибухів, масових заворушень та інших хуліганських дій за мотивами ідеологічної, расової, національної ненависті і ворожнечі, а також заподіяння шкоди здоров'ю та майну громадян.