В МЗС України знайшли докази брехнi Росiї щодо тиску на священника

В Міністерствi закордонних справ України спростували інформацію російської cторони щодо того, що нiбито "Націонал-соціалістична робоча партія України" чинить тиск на священика за "промосковську ворожу агітацію"

Про це заявив глава департаменту інформполітики МЗС України Євген Перебийніс, пише "Українcька правда".

"Ми перевірили інформацію, ніякої партії під назвою Націонал-соціалістична робоча партія України в Україні не існує, і ніяких згадок в Інтернеті про неї ми не знайшли, - сказав Перебийніс. 

За його словами, МЗС зв'язався з прес-службою Української автокефальної православної церкви і з'ясував, що такий ігумен Олександр Широков дійсно співпрацює з церквою в Черкаській області, проте не є в штаті.

За інформацією вiдомства, він є монахом, "а, як ви знаєте, монахи не можуть мати сім'ю", як це згадується в коментарі російського МЗС.

Крім того, Перебийніс зазначив, що  згадана церква стоїть на державних патріотичних позиціях.

"Цей документ, який був оприлюднений на сайті МЗС РФ, не витримує ніякої критики, це груба провокація і продовження тієї дезінформації, яка на жаль останнім часом звучить з боку МЗС РФ",- резюмував вiн.

Нагадаємо, сьогоднi МЗС Росiї заявило про нападки на священнослужителів за "промосковську ворожу агітацію" з боку "Націонал-соціалістичної робочої партії України". Але, як з’ясувало Еспресо.TV, такої партії в Українi не iснує, адже вона не зареєcтрована Державною реєстраційною службою.