В.о. прокурора Криму призначено героїню Youtube Поклонську, - Генпрокуратура Росії

Генеральний прокурор Росії Юрій Чайка видав наказ про утворення прокуратури Республіки Крим та прокуратури міста Севастополя в системі прокуратури Російської Федерації

Про це передає Еспресо.TV з посиланням на ІТАР-ТАСС.

Виконуючим обов'язки прокурора Республіки Крим призначена Поклонська Наталія Володимирівна. Виконуючим обов'язки прокурора міста Севастополя призначено Шевченко Ігор Сергійович. Також наказом Генерального прокурора РФ утворена військового прокуратура Чорноморського флоту РФ, повідомила офіційний представник Генпрокуратури Росії Марина Гриднєва.

За її словами, наказ передбачає формування апарату прокуратури Республіки Крим, а також підпорядкованих їй територіальних прокуратур районів і великих міст. Всього в Республіці Крим буде сформовано 22 територіальні прокуратури. Наказ також передбачає створення Кримської прокуратури з нагляду за додержанням законів у виправних установах, а також Сімферпольской і Керченської міжрайонних природоохоронних прокуратур".

11 березня 2014 року рішенням самопроголошеного уряду АРК Поклонська була призначена на посаду прокурора Криму, після того як четверо кандидатів-чоловіків, заступників екс-прокурора АРК В'ячеслава Павлова, відмовились від цієї посади. 

Як повідомляло Еспресо.TV, 17 березня Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури України про затримання та привід до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою самопроголошеного прокурора АР Крим, громадянки України Наталії Поклонської.

Після першого брифінгу Поклонської відео її виступу за кілька днів стало хітом сервісу Youtube, тільки в Японії його переглянули понад 200 тис. глядачів. Поклонська за короткий час стала новим інтернет-мемом