Врятувати Євробаскет-2015 може лише Кабмін, - Волков

На сьогоднішній прес-конференції президент ФБУ Олександр Волков розповів про підсумки своєї поїздки в Мюнхен та стан справ з підготовкою до Євробаскету-2015

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Планету Баскетбол". 

За його словами, заяву директора оргкомітету Маркіяна Лубківського про нібито відмову від проведення турніру було зроблено на емоціях , а прем'єр -міністр Арсеній Яценюк і міністр спорту Дмитро Булатов запевнили Волкова в тому , що Україна не відмовляється від Євробаскету -2015. Все залежатиме від рішення уряду , якому в умовах конфронтації з Росією доводиться нелегко. Делегати ФІБА готові приїхати в Україну на наступний день після політичного рішення уряду про проведення турніру.

Президент ФБУ також повідомив , що будівництво всіх арен , крім харківської , триває. Це підтвердив і Лубківський , який повідомив , що підготовка до Євробаскету йде за графіком. Заявили про свою готовність приймати матчі Дніпропетровськ, Харків , Одеса і Львів. Йдуть переговори з Києвом і Донецьком. Волков заявив , що заощадити на підготовці до турніру можна за рахунок нових злітних смуг , шкіл і баз , а також побудувати всього 5 нових арен , використавши разом з ними київський Палац Спорту.

Крім того , Волков зазначив , що в Мюнхені українців підтримали всі , а особливо представники Словенії та Боснії. Проте генеральний секретар ФІБА Патрік Бауманн зазначив , що негативна інформація про можливість проведення Євробаскету йде саме з України. Також ФІБА отримала листи від баскетбольних федерацій Німеччини і Франції , які просять прийняти дві групи турніру , щоб Дірк Новіцкі і Тоні Паркер провели свої останні Євробаскет на батьківщині.

Раныше повідомлялося, що будівництво "Харків-Арени" до Євробаскету-2015 зупинилося через борги Курченка.