Яценюк обіцяє «складний» пакет стабілізаційних законів

Уряд пропонує парламенту ухвалити «складний» пакет законів, які допомогли б стабілізувати ситуацію в країні

Про це сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на нараді з мерами міст та представниками місцевих громад, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Темою наради є розширення повноважень місцевого самоврядування, початок адміністративної реформи та Концепція реформування місцевого самоврядування й територіальної організації влади.

«Наступного четверга у парламенті уряд презентуватиме пакет законів, який спрямований на стабілізацію ситуації в країні, і це буде складний пакет. З іншого боку, уряд пропонуватиме і заходи щодо стимулювання», — сказав Яценюк.

За словами глави уряду, не можна просто зменшити видатки і таким чином не дати можливість рости економіці, слід надати ще й поштовх для розвитку економіки.

Прем'єр-міністр наголосив, що це завдання складне, адже країна «знаходиться не в юридичному, а у фактичному стані дипломатичної, економічної, політичної і мілітарної війни».

Водночас Яценюк наголосив, що «все, що може зробити цей уряд, він зробить». «Доведеться вдатися до непопулярних заходів, які стосуються у тому числі і тарифів, але при цьому розробити механізм компенсації малозабезпеченим сім'ям», — сказав прем'єр-міністр.