Активісти просять про санкції США та ЄС щодо Вілкула & Co

Дніпропетровські активісти звернулися до Конгресу США з проханням про відмову у візах посадовцям, які винні у побитті 26 січня мирних демонстрантів під облдержадміністрацією

Про це сьогодні повідомили представники Штабу національного захисту Дніпропетровщини, передає Еспресо.TV з посиланням на Радіо Свобода.

За їхніми словами, вони вже надіслали офіційне звернення до Конгресу США з проханням запровадити персональні санкції проти кількох посадовців. У штабі вимагають, щоб на території США та ЄС заарештували майно та банківські рахунки людей із "чорного списку".

У причетності до побиття людей і вербування тітушок активісти підозрюють колишніх керівників Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула та Дмитра Колеснікова, чинного голову облради Євгена Удода, народного депутата-регіонала Івана Ступака, керівників промислових підприємств, які забезпечували перевезення тітушок, а також народних депутатів, які голосували 16 січня за законопроекти, що обмежували права людини.

Нагадаємо, 26 січня 2014 року під Дніпропетровською облдержадміністрацією "тітушки" побили мирних демонстрантів і журналістів. Місцева влада тоді заявила, що не знає, хто перебував на території їхніх адмінбудівель 26 січня і бив мирних громадян.