Британія пообіцяла Росії жорсткіші санкції

Євросоюз введе проти Росії санкції у сферах торгівлі, енергетики, фінансових послуг та озброєння, якщо Москва зазіхне на український схід

Про це у середу заявив прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон, повідомляє Reuters, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"З точки зору економічних секторів і майбутніх санкцій, якщо Путін піде далі в Україні... Це мало б охоплювати такі сфери як енергетика, фінансові послуги, торгівля та озброєння", - сказав Камерон, додавши, що Європейська комісія вже розпочала підготовку відповідних заходів.

Британський прем'єр вважає, що ЄС повинен мати чітке уявлення щодо наступних кроків проти агресії Росії, але вдаватися до таких санкцій лише у разі вторгнення Росії на Сході України, а не раніше.

У середу має відбутися зустріч Кемерона з делегацією українських парламентаріїв, серед яких і Віталій Кличко та Петро Порошенко, у зв'язку з чим у Лондоні пройде акція на підтримку жорсткіших кроків Великої Британії проти Москви.

"Небажання Кемерона підтримати подальші заходи щодо Росії зараз, швидше за все, розчарує українських протестувальників, які планували зібратися біля його офісу в центрі Лондона пізніше в середу", - зауважує агентство.

Згідно із заявою протестувальників, вони закликають Велику Британію до запровадження "жорсткіших санкцій, подібних до введених проти Ірану і здатних вдарити по коштах Путіна та інших відповідальних за агресію проти України".

Нагадаємо, наразі санкції ЄС проти Росії за анексію Криму включають візові та фінансові обмеження для 33 осіб.