УЗШК - Генпрокуратурі: Ліцензія на перевезення потягами Hyundai у нас є

Держпідприємство "Українська залізнична швидкісна компанія" спростувала звинувачення Генпрокуратури в тому , що вона перевозила пасажирів електропоїздами Hyundai Rotem без ліцензії на такі перевезення

"УЗШК має необхідну для перевезень ліцензію", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у держпідприємстві, передає Еспресо.TV.

Як ми вже повідомляли, Генпрокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо УЗШК за експлуатацію електропоїздів Hyundai з несправностями і за відсутності ліцензії на перевезення пасажирів цими поїздами.

Раніше виявлена ​​технічна несправність одного з поїздів "Інтерсіті +" призвела до того, що Нyundai Rotem спільно з УЗШК 12 лютого вирішили з метою безпеки пасажирів тимчасово призупинити експлуатацію всіх 10 поїздів. Комплексний технічний огляд поїздів ведуть корейські фахівці. 

Для заміни складів Нyundai задіяні двосистемні поїзди Skoda і поїзди локомотивної тяги "Україна-2" виробництва Крюківського вагонзаводу, а також потяги з локомотивною тягою, сформовані з СВ і купейних вагонів.