85% українців хочуть зберегти Крим у складi України, - опитування

За даними опитування, 85% українців виступають за збереження Криму у складі України, i тільки 6% опитаних вважають, що Крим має бути відокремлений

Такi результати опитування, проведеного Центром Разумкова, були представлені сьогодні на прес-конференції, пише "Унiан".

Згідно з опитуванням, 46% респондентів вважають, що Крим має залишатися у складі України з нинішніми повноваженнями; 30% - має залишатися у складі України з розширеними повноваженнями; 9% - має залишатися у складі України з обмеженням повноважень до рівня повноважень інших областей. Байдужими до цієї теми залишаються 2% опитаних, а важко відповісти 7% респондентiв.

На запитання, чи дають підстави суперечності, що існують між західними і східними регіонами України, для відокремлення цих регіонів і створення своїх власних держав або входження до складу інших держав, ствердно відповіли 19% опитаних.

Крiм того, 71% українців не вважають, що існують подібні суперечності, а 10% - важко з відповіддю.

Зазначимо, опитування проводилося Центром Разумкова з 5 по 10 березня. Було опитано 2008 респондентів  у вiцi вiд 18 років і старше в усіх регіонах України.