Екс-українська фігуристка Альона Савченко завершила кар'єру, вп'яте ставши чемпіонкою світу

Альона Савченко, яка з 2004-го представляє Німеччину, порівняла свою кар'єру з казкою після того, як в японській Сайтамі вп'яте стала чемпіонкою планети

Про це 30-річна Савченко, яка останні 11 років виступає в парі з Робіном Шолкови, розповіла в інтерв'ю "ИТАР-ТАСС", повідомляє Еспресо. TV.

"Завершити кар'єру на переможній ноті не було для нас принципово важлив , просто хотілося красиво закінчити нашу історію, з позитивними емоціями. Доводити ми нікому нічого не хотіли, головним для нас було - відкатати в своє задоволення. Зараз, згадуючи свою кар'єру, я розумію, що це була казка, тому що 11 років провести на такому високому рівні може не кожна пара", - сказала Савченко.

Що робитиме далі - фігуритска ще не визначилася. Зараз для неї головне - відпочити після напруженого олімпійського сезону.

Зазначимо, на Олімпіаді в Сочі-2014 німецька пара фінішувала третьою, припустившись у довільній програмі двох падінь. Чотири роки тому Альона з Робіном теж були бронзовими призерами Ігор, вважаючись фаворитами змагань.

Додамо, Савченко в парі зі Станіславом Морозовим були чемпіонами світу серед юніорів, виступаючи за Україну (2000 рік)