Експертиза підтвердила, що Березовський не був отруєний, а скоріше за все повісився

Експертиза у справі про смерть Бориса Березовського підтвердила, що шарф, знайдений на місці інциденту, міг служити знаряддям самогубства підприємця

"Обидві частини шарфа збігаються. Волокна обох частин ідентичні. Також було виявлено безліч волокон, ідентичних матеріалу шарфа - і на штанзі душу у ванній кімнаті, і на одязі пана Березовського, у тому числі в області шиї і плечей. Експертиза встановила, що шарф розірвався в результаті додатка сили, що можна пояснити вагою пана Березовського", - зачитав коронер висновок експертизи на слуханнях в рамках дізнання у справі про смерть підприємця.

Раніше коронер Пітер Бедфорд, котрий вів дізнання у справі про смерть Березовського, виключив версію про отруєння російського бізнесмена . " Немає жодних свідчень того, що Березовський був отруєний", - сказав коронер, відповідаючи на ремарку дочки бізнесмена Єлизавети щодо того, що вона в певний момент думала, що її батько міг бути отруєний, передає РИА "Новости".

Як повідомлялося, поліції так і не вдалося з'ясувати, кому належав один з відбитків пальців у ванній, де було виявлено тіло бізнесмена. Не була встановлена ​​також і особистість незнайомця, поміченого біля будинку Березовського за два дні до його смерті. Крім того, залишилося загадкою, чому спрацював сигнал радіаційної тривоги після прибуття поліції в будинок: у ході перевірки правоохоронці не виявили присутності яких-небудь радіоактивних речовин.

У ході слухань останній особистий охоронець колишнього російського олігарха Аві Навам розповів про важкий психологічний стан Березовського, пов'язаний з його фінансовими проблемами.