Суд оголосив поза законом скандальне будівництво на Гончара

Сьогодні, 27 березня, Київський апеляційний адміністративний суд прийняв ухвалу про скасування рішень Київради про виділення земельних ділянок під будівництво на вул. Олеся Гончара, 17-23

Про це в своєму блозі на «Ні корупції» написав журналіст Олександр Проценко, пише Еспресо.TV.

Колегія суддів (голова - суддя Вівдіченко Т.Р.), вивчивши матеріали справи та заслухавши доводи сторін, дійшла висновку, що Київрада перевищила свої повноваження при прийнятті оспорюваних рішень про виділення земельних ділянок під будівництво 10 -поверхового елітного житлового комплексу з 2-поверховим підземним паркінгом по вул. О. Гончара, 17-23.

Нагадаємо, що будівництво висотки, що почалося в жовтні 2008 року, в грудні 2008 року було заборонено ухвалою Шевченківського суду. З тих пір будівництво багаторазово зупинялося приписами прокуратури, Держкультспадщини, рішеннями Київради, жорсткими приписами ЮНЕСКО.

Будівельний майданчик розташований у буферній зоні Софії Київської, на території пам'ятки археології національного значення "Культурний шар Граду Ярослава" . Будівництво завдало непоправної шкоди не лише історичному кварталу в самому центрі Києва, а й Собору святої Софії.