Баскетбольна Суперліга змінила формат плей-офф сезону

Обставини змусили керівництво ліги за згодою власників і засновників клубів піти на зміну формату абсолютно всіх серій кубкової стадії розіграшу національного чемпіонату

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт БК "Донецьк".

Замість формату 5-5-7 ми побачимо баталії в скороченому варіанті 3-5-5.

Таким чином, в першому раунді плей-офф ми побачимо серію до двох перемог однієї з команд у форматі 1-1-1 , де перший і третій матчі пройдуть на майданчиках команди, що зайняла більш високе місце в турнірній таблиці. Півфінали та фінали (включаючи серію за третє місце ) пройдуть у форматі 2-2-1 , тобто , до трьох перемог однієї з команд. Перший , другий і п'ятий матчі серії візьмуть команди, що зайняли вище місце в турнірній таблиці.

Скорочення викликане економічною та політичною ситуацією в нашій країні.

Нагадаємо, перед сезоном засновники АБКУ Суперліга затвердили проведення плей- офф у форматі 5-7-7 , змінивши , в порівнянні з минулим сезоном , лише довжину першого раунду. У минулому чемпіонаті всі серії плей- офф , включаючи серії за медалі , проводилися до чотирьох перемог однієї з команд.

Попередня дата старту вирішальних матчів - 12-е квітня. Фінальна серія, по одному з проектів календаря , повинна закінчитися до 16 -го травня.