Меркель збирається купувати енергоносії в Канаді

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, у світлі кримської кризи і залежності країн ЄС від поставок російського газу, висловилася за те, щоб у довгостроковій перспективі розглядати Канаду як постачальника енергоносіїв

Про це вона заявила в четвер після переговорів з канадським прем'єр-міністром Стівеном Харпером.

Як вважає глава німецького уряду, багата сировинними запасами Канада є "дуже цікавим партнером" для Німеччини і Євросоюзу, повідомляє DW.

Меркель зазначила, що уряд в Берліні вивчає, де в світі є альтернативні джерела сировини. Водночас, за її словами, ЄС не зможе в недалекому майбутньому повністю звільнитися від залежності від поставок російських енергоносіїв. Справа в тому, що для цього ще відсутня необхідна інфраструктура - на американському східному узбережжі немає експортних терміналів для скрапленого природного газу (СПГ), а давно запланований приймальний термінал СПГ в німецькому Вільгельмсхафені ще не побудований.

У свою чергу, Гарпер заявив, що Оттава в майбутньому могла б поставляти в Європу газ і нафту. "Незалежно від російсько - українського конфлікту, ми хочемо диверсифікувати експорт енергоносіїв", - вказав прем'єр Канади, уточнивши, що поки його країна продає їх тільки на північноамериканському ринку .