МЗС: Росія продовжує кампанію дезінформації

В МЗС України відповіли на поширену МЗС Росії оцінку ситуації з правами національних меншин, які проживають в Україні

"Коментар МЗС Росії щодо нібито порушення прав національних меншин в Україні є черговим свідченням наскрізь фальшивої істерії, якою керується російська сторона, переслідуючи одну єдину мету – порушити мир і спокій в нашій державі, виправдати свої агресивні дії в Криму", - йдеться у повідомленні прес-служби українського відомства, передає Еспресо.TV.

Як зазначається у коментарі, такі заяви Росії є спробою "компенсувати викривленість власного погляду на реальний стан речей".

"Як чітко засвідчують представники іноземних держав, національні громади яких згадуються в коментарі російського МЗС, в Україні відсутні будь-які порушення прав і культурних потреб як німців, чехів та угорців, так і будь-яких інших національних меншин", - заявляють у прес-службі МЗС.

В українському відомстві також звернули увагу на те, що численні міжнародні організації також не бачать жодних порушень у правах і потребах національних меншин в Україні.

"На жаль, російська сторона свідомо продовжує кампанію дезінформації, яка ґрунтується не на фактах, а на припущеннях та вигадках", - наголосили в міністерстві.

Українське зовнішньополітичне відомство закликало МЗС Росії припинити дезінформувати власний народ та міжнародне співтовариство та вжити кроки з метою усунення тих конкретних фактів порушень прав національних менших у власній державі, занепокоєння щодо яких неодноразово висловлювалося як МЗС України, так і провідними міжнародними організаціями.

Нагадаємо, сьогодні у Міністерстві закордонних справ Росії заявили про стурбованість ситуацією навколо етнічних німців, чехів, угорців та інших національних меншин, які проживають в Україні.