Прем'єр Косово: На відміну від Криму, ми відокремлювались після геноциду

Проголошення незалежності Косово і анексію Криму не можна порівнювати. Про це заявив прем'єр-міністр Косово Хашим Тачі

"Події в Косові не можна порівнювати з Кримом. Випадок із Косовом - унікальний. Міжнародна спільнота втрутилася після того, як Сербія вчинила геноцид", - сказав Тачі, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

На його думку, Росія має припинити використовувати випадок незалежності Косова, щоб виправдати своє вторгнення до Криму, оскільки це непорівнювані речі.

18 березня президент Росії Володимир Путін піддав критиці західні держави за "лицемірство", заявивши, що вони підтримують право на самовизначення і незалежність Косова від Сербії, а тепер позбавляють Крим права залишити Україну.

Тачі, який командував повстанською армією косовських албанців в їхній боротьбі за незалежність у колишній сербській провінції Косово в 1998-1999 рр., сказав, що не вбачає схожості між тією війною і подіями в Криму.

Він додав, що косовські албанці ніколи не хотіли залишати країну, щоб приєднатися до іншої. Виходячи з цього, "зміна кордонів і анексія території іншої держави" - це неправильний підхід, який може мати наслідки для всього світу, вважає Тачі.