Уряд прийняв рішення про підвищення тарифів на газ і тепло

Новий механізм компенсації за підвищення тарифів включить в себе близько 3 млн домогосподарств, додатково до тих 1,4 млн домогосподарств, які вже отримують субсидії

Про це прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив в ефірі "Шустер Live" сьогодні ввечері, передає Еспресо.TV.

«Ми прийняли рішення про підвищення тарифів на газ і тепло. Для того, щоб зрівняти ціни до ринкових і реальних. Ми розбили на чотири роки підвищення. Ми уважно порахували кожну сім’ю, яку зачепить це підняття. Саме тому ми з нашими кредиторами добилися того, щоб з 2014 року розпочати одну з найамбітніших програм допомоги бідним», — повідомив глава уряду.

Також він поінформував, що зараз «1,4 млн домогосподарств, це десь 4 млн громадян України, отримують субсидії». «Якщо тарифи підвищаться — вони і далі субсидії отримуватимуть, — зазначив Яценюк. — Але ми створимо новий механізм компенсації за підвищення тарифів. Він додатково включить в себе близько 3 млн господарств. Ми хочемо вийти на цифру, що 30% українців будуть покриті системою субсидій і компенсацій. В середньому отримуватимуть до 480 гривень за газ, електроенергію і за тепло».