Moody’s: Росія втратить 3% ВВП через конфлікт з Україною

Як наслідок такого прогнозу, Moody’s поставило кредитний рейтинг Росії на перегляд у бік зниження

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням безпосередньо на заяву агентства Moody’s.

28 березня міжнародне рейтингове агентство Moody’s сповістило, що воно поставило рейтинг державних облігацій Росії на перегляд у бік зниження з його нинішньої позиції Baa1.

Moody’s пояснило, що воно очікує ослаблення економічної потужності Росії внаслідок конфлікту з Україною і викликаного ним погіршення інвестиційного клімату в Росії.

Як зазначається в заяві агентства, «Moody’s вже очікує, що зростання економічної невизначеності, викликаної конфліктом з Україною, сприятиме скороченню ВВП приблизно на 1,0 % в 2014 році, проти докризових очікувань зростання приблизно на 2 %».

Ось ця цитата мовою оригіналу: «Moody's already expects that the increased economic uncertainty triggered by the conflict with Ukraine will contribute to an economic GDP contraction of around -1.0% in 2014, against pre-crisis expectations of growth of around 2%».

Чітко видно, що причиною негараздів російської економіки названо «conflict with Ukraine», тобто «конфлікт з Україною».

Однак РИА Новости та ИТАР-ТАСС подали цю саму цитату у спотвореному вигляді. Вони переклали слова «conflict with Ukraine» як «конфлікт на Україні».

РИА Новости: «Moody's пояснило, что по его ожиданиям, "возросшая из-за конфликта на Украине экономическая неопределенность будет способствовать тому, что ВВП в 2014 году сократится на примерно 1,0%, вместо ожидавшегося до кризиса роста примерно в 2%"».

ИТАР-ТАСС: «Эксперты агентства объяснили этот шаг тем, что на российскую экономику негативное влияние оказывает конфликт на Украине. "По нашим прогнозам, возросшая экономическая неопределенность, связанная с конфликтом на Украине, будет способствовать тому, что в 2014 году ВВП России сократится примерно на 1% вместо ожидавшегося до кризиса роста примерно в 2%, - отмечается в заявлении агентства».

Слід зазначити також, що саме після заяви Moody's президент Росії Володимир Путін зателефонував президентові США Бараку Обамі, який 28 березня перебував з візитом у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді, де його гостинно приймав король Абдалла ібн Абдель Азіз ас-Сауд.

Газета The New York Times повідомляє з Ер-Ріяда: «Представник Білого дому сказав, що пан Обама відповів на дзвінок від пана Путіна в готелі Ritz Carlton тут в Ер-Ріяді в п'ятницю ввечері після того, як він закінчив двогодинну вечерю з королем Абдаллою, щоб обговорити Іран, Сирію та інші питання безпеки». Як довго Путіну довелося чекати, поки Обама закінчить вечерю і візьме слухавку, представник Білого дому не сказав.