Шустер повідомив, що Льовочкін допомагає "Громадському телебаченню"

Росіяни Савік Шустер і Євген Кисельов написали листа главі СБУ України щодо примусової депортації Ігоря Шувалова з територію країни

Текст відкритого листа опублікуваний на сайті "Телекритики", передає Еспресо.TV.

Ведучі політичних ток-шоу "Велика політика" і "Шустер live", що в різний час виходили в ефірі "Інтера", заявляють, що вони давно й добре знайомі з Шуваловим, який, як відомо, був політтехнологом у Сергія Льовочкіна і займався розколом України.

За їхніми словами, після початку подій на Майдані в грудні 2013 року саме Шувалов допоміг відстояти програму "Шустер live", негайного вимкнення якої з ефіру вимагала так звана "Сім'я".

За словами Шустера і Кисельова, вони не раз були свідками того, як Шувалов "надавав допомогу і підтримку в правдивому висвітленні подій в Україні нашим колегам з інших ЗМІ", у тому числі - сприяв тому, щоб програми незалежного "Громадського телебачення" почали виходити в ефірі Першого національного.

Телеведучі занепокоєні, чи не є випадок з Шуваловим, якого СБУ хоче примусово депортувати, початком кампанії з очищення українських ЗМІ від так званих "інородців".

Нагадаємо, 28 березня Служба безпеки України прийняла рішення про скорочення терміну перебування та примусову депортацію з України громадянина Російської Федерації, політтехнолога Ігоря Шувалова, який зобов'язаний протягом п'яти днів залишити територію України.