У прокуратурі масово скорочують працівників для економії бюджетних грошей

Прокуратура планує скоротити 2263 працівників, щоб оптимізувати витрати відомства

Про це повідомив виконувач обов’язків Генерального прокурора України Олег Махніцький, повідомляє прес-служба ГПУ.

«Генпрокуратура України скоротила витрати на забезпечення органів прокуратури на 137 млн. грн., з них 87 млн. грн. – на оплату праці, а також видатки на службовий автотранспорт та капітальні витрати», - йдеться у повідомленні.

За словами керівника відомства, Генпрокуратура візьме активну участь у виконанні Закону України «Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні». Для цього прокуратура переглянула статті своїх видатків напередодні внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік».

Як зазначають у прокуратурі, в ході прийняття антикризового пакету законів були також переглянуті видатки на утримання автомобілів в центральному апараті ГПУ. Відтепер кількість службових автомобілів, якими користувалося керівництво ГПУ, зменшиться на 8 одиниць.

«В Генпрокуратурі розуміють, що без службового транспорту виконання покладених законом функцій, особливо прокуратурами районного рівня, неможливе, тому питання про скорочення чисельності службових автомобілів на місцях вирішуватиметься пізніше», - заявив Махніцький.

Для економії бюджетних коштів також скасована норма Закону України «Про прокуратуру» щодо виплати грошової допомоги прокурорам та слідчим при їх виході на пенсію, що дозволить заощадити значні суми. Внаслідок цього суттєво зменшено відсоток на нарахування пенсій. Окрім цього, скасовано норму щодо 50%-ї знижки на оплату комунальних послуг та інші пільги для прокурорських співробітників.