Депутати так i не дiйшли згоди щодо проведення мiсцевих виборiв у два тури

Верховная Рада вiдклала до 8 квiтня розгляд законопроекту № 2664 "Про внесення змін до закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради АРК, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів " щодо техніко-юридичного вдосконалення вибор

Як повідомив спiкер парламенту Олександр Турчинов, таке рішення було прийняте у зв’язку з тим, що народнi депутати не змогли знайти консенсус відносно внесення поправок до зазначеного законопроекту, пише Еспресо.TV.

Турчинов дав доручення узгодити текст законопроекту, винести його на наступне засiдання Ради та розглянути його першим питанням.

"На сьогоднi ми завершуємо роботу Ради та збираємося 8 квiтня о 10:00. У випадку надзвичайних ситуацiй ми будемо збирати позачергове засiдання", - сказав спiкер.

Зазначимо, що вказаний документ встановлює правила проведення політичної медікампанії, вимоги до перерахунку бюлетенів, до облаштування дільниць тощо.

Зокрема, в законопроект було запропоновано включити поправки, якi передбачають переформатування територіальних виборчих комiсiй в Києвi та Одесi у зв’язку з їх "недiєздатнiстю".

Крiм того, в документ пропонувалося внести поправку, відповідно до якої у мiстах з населенням більше 500 тисяч можуть проводитися вибори у два тури, але цю поправку депутати не пiдтримали.

В то й же час народний депутат Микола Катеринчук запропонував проголосувати за поправку, яка дозволяє провести вибори у два тури окремо в Києвi, але депутати також її не пiдтримали.

У зв’язку з цим  Турчинов запропонував у наступний вівторок окремо розглянути законопроект про проведення місцевих виборiв у м. Києвi, який передбачає проведення виборiв у два тури.

"Ми внесемо на вiвторок закон по Києву i голосуємо його. Якщо буде бажання поширити цей закон на iншi обласнi центри, ми можемо розглянути це питання",- сказав Турчинов, звертаючись до депутатів.