Росiя лякає Україну економічною блокадою у разi вступу до НАТО

Перспективи розвитку співпраці між Росiєю та Україною, в тому числі в економічній сфері, будуть залежати від того, чи візьме Київ курс на виступ в НАТО

Про це йдеться в заявi російського МЗС, пише  Еспресо.TV.

У вiдомствi посилаються на заяви в.о. президента України Олександра Турчинова, який заявив про можливість  розглядання питання про зміну позаблокового статусу України, а також на законопроект, в якому пропонується виключити з українського законодавства положення про позаблоковий статус держави.

"Нагадаємо, що тема євроатлантичної інтеграції України активно обговорювалася в часи президентства В.Ющенко. До чого це призвело - добре відомо. Це призвело до заморожування російсько -українських політичних контактів , "до головного болю" у відносинах між НАТО і Росією, а також, що, мабуть, саме небезпечне, до поглиблення розколу в українському суспільстві, більшість якого аж ніяк не підтримує ідею вступу України у військовий блок НАТО", - йдеться в коментарi МЗС Росiї.

У вiдомствi також нагадали, що між Росією і Україною підписано Декларацію про зміст стратегічного партнерства, де також згадується позаблоковий статус української держави.

"У Києві повинні розуміти, що подальші перспективи розвитку російсько-українського співробітництва, в тому числі в економічній сфері, багато в чому залежатимуть від тих дій, до яких буде запобiгати Україна у своїй зовнішній політиці" , - підкреслили в МЗС РФ.