СБУ відмовилася від претензій до Шувалова та не депортуватиме його

Тепер Шувалов проходить як свідок у справах проти Януковича

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Ліга.Новости".

"СБУ відмовилося від претензій до мене і від рішення про видворення мене з України", - сказав Ігор Шувалов, зазначивши, що не знає мотивів СБУ. 

Крім того, Шувалов повідомив, що зараз проходить як свідок у прокуратурі щодо кримінальних справ проти Віктора Януковича.

Як повідомляло Еспресо.TV, СБУ раніше вирішило депортувати з України громадянина РФ Ігоря Шувалова "за завдавання шкоди національній безпеці через втручання в інформаційну сферу нашої держави та сепаратистські прояви".

Пізніше росіяни Савік Шустер і Євген Кисельов написали листа главі СБУ України щодо примусової депортації Ігоря Шувалова з території країни, захищаючи його діяльність на телеканалі "Інтер".

Нагадаємо, будучи громадянином Росії, Шувалов веде активну діяльність в Україні ще з часів Леоніда Кучми, коли працював на голову його адміністрації Віктора Медведчука. У 2003 році стараннями Медведчука за ефективне виконання поставлених завдань Шувалову було видано паспорт громадянина України. Він навіть встиг оформити собі український закордонний паспорт. Але після Помаранчевої революції Ющенко своїм указом позбавив Шувалова громадянства.

В Україні часів Януковича Шувалов працював на каналі "Інтер" та на його власників голову Адміністрації президента Сергія Льовочкіна та Валерія Хорошковського. Шувалова певний час вважали фактично відповідальним за інформаційну політику режиму Януковича.