Через чемпіонат світу з футболу Олімпіаду-2022 можуть перенести на рік

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) вважає варіант з проведенням чемпіонату світу з футболу в один час з Олімпійськими Іграми-2022 неприйнятним

Як розповіло GamesBids.com джерело на умовах анонімності, у зв'язку з цим у МОК розглядається навіть варіант перенесення Олімпіади на 2023 рік, повідомляє Еспресо. TV.

"Нам потрібно все обдумати. До того ж зробити це якомога швидше. Особливо, враховуючи те, що саме зараз йде відбір вибору господарів зимової Олімпіади-2022. Величезним ризиком є ​​навіть проведення чемпіонату світу після Паралімпійських ігор у квітні. У ФІФА навіть не думають про те, наскільки негативно можуть вплинути на спорт їхні необачні рішення".

МОК переконаний, що проведення двох великих спортивних заходів водночас призведе до "глядацької стомлюваності". Як результат - низькі телевізійні рейтинги, що різко знизить дохід спонсорів, якщо рекламодавцям доведеться розділити свої бюджети між Олімпійськими Іграми та мундіалем.

Нагадаємо, одним з претендентів на проведення зимових Ігор є Львів.

У 2010-му Катар отримав право провести чемпіонат світу з футболу-2022, який має відбутися в червні. Одна з основних умов, за якої Катару довірили проведенням мундіалю, було використання спеціальних охолоджуючих технологій, які допоможуть знизити температуру в чашах стадіонів під час матчів.

Як уже повідомлялося, за словами генерального секретаря ФІФА Жерома Вальке, чемпіонат світу з футболу 2022 року відбудеться в Катарі в зимовий час.

Раніше Еспресо. TV інформувало, дату проведення мундіалю-2022 визначать через рік.