Екс-гравець "Зеніта" розповів, як клуб купував арбітрів у "золотому" Кубку УЄФА та чемпіонаті Росії

Екс-захисник "Зеніта" Еріг Хаген розповів про корупцію в російській Прем'єр-лізі та Кубку УЄФА, який клуб виграв у 2008 році

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Советский спорт".

"Перед одним з єврокубкових матчів стало відомо, що наш гравець знає суддю. Це саме по собі дуже дивно. У той час за перемоги в єврокубках нам платили бонуси у розмірі 12 тисяч євро. Перед грою нам сказали, що кожен футболіст зі своїх бонусів має викласти 3 тисячі для судді, щоб перемогти. Я тоді встав і сказав: «Що за хе ... я?». Ми й так кращі за суперника. Однак, незважаючи на це, гравці вирішили піти іншим шляхом і заплатили гроші", - сказав Хаген.

Хаген також розповів, що в "золотому" чемпіонаті Росії "Зеніт" також купував матчі. Команда стала чемпіоном у 2007 році, але це було не зовсім чесно. 

"Ох, ці останні десять матчів чемпіонату. Господи. Всі суддівські рішення тоді були на нашу користь. Це було досить незручно", - сказав футболіст.

Зазначимо, що Хаген грав у "Зеніті" в період з 2005-го по 2008-й рік. Разом з пітерським клубом він виграв чемпіонат Росії в 2007-му, Кубок УЄФА в 2008-му і в цьому ж році Суперкубок УЄФА. Одноклубником Хагена був українець Анатолій Тимощук.