Коломойський вирішив, кому продати російську "доньку" Привату

Сьогодні російське Агентство по страхуванню внесків оголосило, що у санації проблемного Москомприватбанка братиме участь Бінбанк Мікаіла Шишканова

Бізнесмену перейде весь пакет акцій української «доньки» Приватбанку.

«Угода вкладається в рамки стратегії Бінбанку з розширення роздрібного бізнесу. Вартість Москомприватбанку визначена виходячи з ринкової оцінки активу і складе з урахуванням субординованої позики близько 6 млрд. рублів - йдеться в повідомленні прес-служби Бінбанку . Сторони мають намір закрити операцію протягом найближчих днів, інформує HUBs.

«Дана угода є виключно ринковою і відповідає стратегії банку на концентрацію на українському та європейському ринках, - йдеться в повідомленні прес-служба Приватбанку. - Також рішення прийнято основним акціонером Москомприватбанка українським Приватбанком з урахуванням того, що клієнти російського банку не повинні ставати заручниками політичного протистояння по відношенню до українських компаній в Росії».

Нагадаємо, в березні після того, як Ігор Коломойський на своїй прес -конференції натякнув на шизофренію Володимира Путіна, в Москомприватбанк на 10 днів ввели тимчасову адміністрацію. Путін на своїй прес -конференції у відповідь назвав Коломойського «пройдисвітом».

Частка російської "дочки" в консолідованих активах Приватбанку - 6 %. Після відходу з російського ринку Приватбанк має намір активно розвивати інтернет комерцію в Європі.