Корумпованого ректора медичного університету відправили у відставку

Колектив Національного медичного університету імені Богомольця таємним голосуванням вирішив відправити у відставку ректора-хабарника Віталія Москаленка

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "ТСН",

"Ректора, якого звинувачують у тотальній корупції та зневажливому відношенню до підлеглих вчора вирішили відправити у відставку. Збори трудового колективу проходили 5 годин і врешті-решт шляхом таємного голосування Москаленко вдалося відправити у відставку – відповідне рішення підтримав 171 делегат з 228", - йдеться в повідомленні. 

За останні три роки головування Москаленка у виші не дорахувалися 56 мільйонів гривень.

Ремонт гуртожитків проходив лише на папері, нові їдальні не будувалися, а студентів безпідставно позбавляли стипендій.

Як повідомляло Еспресо.TV раніше, комісія міністерства охорони здоров'я перевірила фінансову діяльність за три останні роки Національного медичного університету ім. Богомольця, за результатами якої ректора Віталія Москаленка звинуватили у використанні не за призначенням щонайменше 56 мільйонів гривень.

Раніше, 23 лютого, студенти університету влаштували пікет під адміністрацією вишу та зрештою домоглися відставки ректора.

В.о. ректора призначили Катерину Амосову. Натомість Москаленка й донині вважав себе ректором, адже офіційно його ніхто тоді ще не звільнив.