Російські банки поступово відмовляються від валюти

Сбербанк Росії перестав пропонувати росіянам-фізособам кредити у валюті

Про це з посиланням на "ИТАР-ТАСС" повідомляє Еспресо.TV.

З вкладки "валюта кредиту" кредитного калькулятора  на сайті Сбербанку зникли долар і євро, залишилися лише рублі.
Як повідомили у фінустанові, з 1 квітня 2014 Сбербанк припинив на невизначений термін прийом заявок з валютних роздрібних кредитах для "оптимізації структури поточного портфеля і його стабільного поведінки в майбутньому при будь-яких змінах курсу іноземних валют".

В банку пояснили, що вони попередньо проаналізували потреби своїх клієнтів і виявили, що "поточний попит на кредити у валюті може бути повністю задоволений пропозиціями зі ставками в рублях із збереженням всіх переваг продуктів Сбербанку".

"Валютні кредити становлять трохи більше 2% від загальної маси споживчих кредитів, тому те, що всі кредити будуть в рублях, це не страшно", - зазначив перший заступник голови російського Центробанку Олексій Симановський. 

Як писала на початку березня "Российская газета" з посиланням на слова радника президента Росії Сергія Глазьєва, санкції з боку США проти російських держструктур змусять Москву визнати неможливість повернення кредитів американським банкам. Крім того, російська економіка змушена буде йти в інші валюти, створювати свою розрахунково-платіжну систему. Російський уряд тоді заявив, що Глазьєв висловлював свою приватну думку.