Огризко: Україна може швидко вiдновити виробництво ядерної зброї

Україна може повернутися до виготовлення ядерної зброї за досить короткий строк

Як повідомляє Еспресо.TV, про це сьогоднi заявив український дипломат, екс-мiнiстр закордонних справ України Володимир Огризко.

«Це недовгий процес, якщо для цього є усi необходнi компоненти. За даними спеціалістів, такi компоненти у нас начебто є», - сказав Огризко.

Водночас він зазначив, що питання про повернення Українi статусу ядерної держави – це досить складний процес, i це питання має ставитися тодi, коли всi iншi засоби впливу на агресора, тобто Росiю, будуть недiєвими.

У такому разi Огризко вважає за необхiдне максимально швидко внести змiни до закону про засади внутрішньої та зовнішньої полiтики, в якому зазначити курс України до евроанлантичної інтеграції, а також подати заявку на членство в НАТО.

Дипломат, також вважає, що сьогоднi Захiд повинен припинить проводити полiтику «умиротворення» агресора, а вживати більш жорстких заходiв, зокрема, США та ЕС повиннi вводити спiльнi полiтичнi, фінансово-економiчнi, вiйськово- та науково-технiчнi санкції проти РФ.

«Якщо буде продовжена політика умиротворення, то ми ризикуємо, що ситуація вийде з-пiд контролю i дiйде не лише до «холодної», але й до «гарячої війни», - попередив Огризко.

На його думку, сьогоднішня реакцiя Заходу є «неадекватною», «вона мала б бути більш рішучішою та ефективнішою».

Крiм того, Огризко зазначив, що сьогоднi НАТО зi своєї cторони повинно надати Українi реальну військову допомогу, а не кормити її «сухим пайками».

Зокрема, за його словами, Альянс повинен надати Українi допомогу в отриманнi військової протитанкової, протиавіаційної зброї. «Цей перелiк треба сформулювати та передати Альянсу», - зазначив дипломат.

«Захiд повинен розумiти, що Кремль веде вiйну не проти України, Кремль оголосив вiйну Заходу, його цiнностям, ідеології», - резюмував він.