Українську короткометражку про проблеми спілкування з інтернет-провайдерами покажуть у Каннах

Український короткометражний фільм "Абонент" покажуть на Short Film Corner Каннського кінофестивалю, який пройде 14-25 травня

Стрічка розповідає про інтернет-користувача, який не може зв'язатися з провайдером і вирішує взяти все в свої руки, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Gazeta.ua.

"Саму історію нам розповів два роки тому Леонід Антонюк, який пізніше і написав сценарій. Тоді ми працювали разом на одному з проектів. Ми посміялись, поставились до історії як до анекдоту. А вже взимку 2013-го вирішили реалізувати її в короткометражці. Леонід розповів, що з проблемою Інтеренет-провайдерів зіштовхується багато людей. Ще більше зіштовхується з неможливістю додзвонитись у різні структури через велику кількість голосових повідомлень і автовідповідачів. Тай поки були зйомки наша знімальна група і сама часто зіштовхувалась з неможливістю додзвонитись в таксі, у банк тощо", - розповіли режисерки фіьму Марина та Оксана Артеменко.

Як відомо, Каннський кінофестиваль, який є одним з найпрестижніших у світі, проводять щороку з 1946-го на Лазурному березі у Франції.

Цьогоріч журі фестивалю очолить новозеландський режисер Джейн Кемпіон. Вона є єдиною жінкою-режисером в історії Каннського фестивалю, яка двічі отримала "Золоту пальмову гілку" - за короткометражний фільм "Вправа в дисципліні" в 1986 році і за картину "Піаніно" в 1993 році.

Фестиваль відкриють позаконкурсним показом картини Олів'є Даана "Принцеса Монако", головну роль в якій виконала Ніколь Кідман.