Віце-чемпіон світу з важкої атлетики Артем Іванов поміняє українське громадянство на російське

Призер чемпіонатів світу та Європи кримчанин Артем Іванов, а також Денис Смородинов та заслужений тренер України Михайло Заргарян представлятимуть збірну Росії

Про це заявив віце-президент Міжнародної федерації важкої атлетики (IWF), голова наглядової ради Федерації важкої атлетики Росії Олександр Герасименко, повідомляє Еспресо. TV з посиланням на "ИТАР-ТАСС".

"Ми домовилися з українською федерацією важкої атлетики про те, що два спортсмени й один тренер будуть надалі представляти збірну Росії. Я зустрічався зі спортсменами і тренером, вони рвуться виступати за Росію, мріяли про це. Іванов може стати одним з лідерів збірної Росії. Інший же супертяж ще досить молодий, у нього не така велика вага - 125 кг. Але якщо набере масу, то теж може претендувати на хороше місце", - каже Герасименко.

Зазначимо, що Іванов виступає у ваговій категорії до 94 кг, є віце-чемпіоном світу (2010 та 2011 рокИ) та Європи (2010). 

Раніше повідомлялося, рекордсменка України у метанні списа Віра Ребрик та олімпійський чемпіон Артур Айвазян теж стануть росіянами.