Невідомого бійця "Небесної сотні" поховають на Аскольдовій могилі

Одного із загиблих під час протестів у Києві, особу якого так і не вдалося встановити​, поховають на Аскольдовій могилі

Про це повідомив начальник штабу громадської організації "Національна гвардія України" Володимир Волков, передає Еспресо.TV з посиланням на ТВі.

"5 квітня в Українському домі відбудеться прощання з безіменним героєм Майдану, якого буде поховано на Аскольдовій могилі", – розповів Волков.

За його словами, молода людина загинула під час пожежі 18-20 лютого в Будинку профспілок. Досі не вдалося знайти родичів загиблого, відомо тільки, що йому 23-25 ​​років і він належав до організації "Білий молот".

"У книзі він так і записаний, під псевдонімом Боєць Горана", – сказав Волков.

За словами начальника штабу, правоохоронні органи створили ДНК-карту загиблого, тож, якщо родичі з часом зголосяться, його можна буде ідентифікувати.

Траурна церемонія, за словами Волкова, відбудеться відповідно до військового ритуалу: з почесним караулом, із транспортуванням лафета з труною на БТРі і салютом. Дозвіл на поховання було погоджено з Київською міськдержадміністрацією та Генпрокуратурою України.

Храм Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі належить Українській Греко-Католицькій Церкві (Мукачівська єпархія).