Політична кар’єра нинішньої влади залежить від успішного розслідування справи розстрілу на Майдані, - Висоцький

Керівники силових відомств України відзвітували сьогодні про хід розслідування у справі масового вбивства людей під час революції

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив журналіст Сергій Висоцький, коментуючи сьогоднішню прес-конференцію МВС. 

За його словами, сьогоднішій звіт силовиків щодо розслідування вбивств активістів був "безпрецедентною річчю в історії України", оскільки "перед цією прес-конференцією були великі побоювання, що ми почуємо якийсь формальний звіт голів, що говорять, як це відбувається зазвичай в рядах чиновників".

"Силовики показали дуже детальну інформацію у цих справах: ці діаграми, ці факти. Тому давати зараз оцінку не можна, давайте почекаємо закінчення другої частини розслідування. Я знаю, що ті люди, зокрема  мої знайомі в СБУ, не сплять ночами, працюють", - заявив журналіст.

Також Висоцький наголосив, що справа Гонгадзе та справа розстрілу на Майдані суттєво відрізняються своїм впливом на владу.

"Потрібно чітко розуміти, у чому відмінність між справою Гонгадзе та справою розстрілу на Майдані. Для Кучми справа Гонгадзе не була умовою перебування при владі. А от для нинішньої влади - ці люди будуть йти після виборів. Тому для них результативне розслідування вбивств на Майдані - зумовить їхню політичну кар'єру. Тому що, якщо ці люди не впораються - вони підуть з ярликом тих, хто провалив розслідування найважливішої в історії незалежної України кримінальної справи. І це наладе відбиток і на Яценюка, і на Тимошенко", – заявив Висоцький.