"ВКонтакті" звинувачують у піратстві

Кілька іноземних компаній звукозапису подали позов до Арбітражного суду Петербурга і Ленобласті проти соцмережі "ВКонтакті"

Про це повідомляє „Росбалт” з посиланням на Міжнародну федерацію виробників фонограм (IFPI) .

Як наголошується в повідомленні, соцмережа неодноразово отримувала попередження від позивачів з проханням припинити порушення авторських прав .

Тепер три компанії - Sony Music Russia, Universal Music Russia і Warner Music UK - вимагають від " Вконтакті" відшкодування збитків на суму 50 млн рублів. Національна федерація музичної індустрії знайшла претензії до російської соцмережі обгрунтованими.

Соціальну мережу " ВКонтакті" вже не в перший раз звинувачують в порушенні авторських прав. У березні режисеру Володимиру Аленікову, який зняв, зокрема, фільми про пригоди Петрова і Васєчкіна, вдалося відсудити у соцмережі 300 тис. рублів. Раніше "Студія Союз" також подавала апеляційну скаргу у справі про порушення прав на використання більш ніж 60 фонограм, включаючи пісні групи "Арі " і "Король і шут". Втім, суд Петербурга визнав, що керівництво соціальної мережі безпосередньо не викладає в мережу цих пісень і не може відповідати за дії піратів.