Бєсєду чекає неприємна бесіда

Зовнішньополітичне відомство України надіслало МЗС Росії ноту з проханням допитати генерал-полковника ФСБ Росії Бєсєду через лютневі події у Києві

Генерал-полковника ФСБ Російської Федерації С.Бєсєду хочуть допитати про обставини його перебування в Україні з 20 по 21 лютого 2014 року, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу МЗС України.

"З метою встановлення істини в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні про численні вбивства громадян України, вчинені під час проведення масових заходів у м. Києві в період 18-22 лютого 2014 року, МЗС України звернулося до російської сторони з проханням допитати генерал-полковника ФСБ Російської Федерації Бєсєду С.О. про обставини його перебування в Україні з 20 по 21 лютого 2014 року", - йдеться у повідомлені МЗС.

Також українська сторона просить РФ надати інформацію в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, яке проводиться з метою встановлення істинної картини подій, що мали місце в Україні у січні-лютому 2014 року та призвели до масової загибелі і травмування людей.

Зокрема висловлюється прохання надати інформацію про договірні підстави та замовників з українського боку постачання в Україну вантажів спецзасобів для використання при охороні громадського порядку загальною вагою 2394 кг та 2774 кг, які прибули з Російської Федерації до України рейсами "Чкаловськ – Київ" 21 січня та 24 січня 2014 року відповідно.

Нагадаю, як повідомляло Еспресо.TV, органи МВС встановили особи усіх учасників розстрілу майданівців