Кредити в Україні подешевшають після отримання міжнародної фіндопомоги, - Яценюк

Після того, як Україні будуть надані ресурси від міжнародних кредиторів, з'явиться можливість знизити ставки кредитування в українських банках

Про це повідомив український прем'єр Арсеній Яценюк на зустрічі з промисловцями, підприємцями та роботодавцями, яка зараз триває у Кабміні, передає журналіст Еспресо.TV.

За його словами, сьогодні ставки кредитування дуже високі. Прем'єр зазначив, що висока процентна ставка пов'язана з високими очікуваннями щодо інфляції, нестабільною ринком в Україні, відсутністю реального напливу іноземних інвестицій.

"Ми з Національним банком у понеділок будемо мати зустріч з великими банками. Напрацьовуємо механізм відновлення кредитування. Я сподіваюся, що після завершення переговорів з МВФ протягом місяця ми дамо конкретний інструмент, яким ви будете користуватися по отриманню додаткового кредитного ресурсу за ставкою нижчою, ніж сьогодні", - заявив Яценюк.

Він спрогнозував, що коли Україна одержить міжнародну фінансову допомогу, це дозволить стабілізувати валютообмінний курс та створити подушку стабільності. "Це приверне додаткових приватних інвесторів, які будуть йти сюди з грошима. А також дасть нам можливість змінити процентну ставку", - зазначив Яценюк.