Ув'язнених кримських СІЗО етапуватимуть до Миколаєва?

Районні відділки міліції північного Криму переводять підозрюваних у тяжких злочинах до Миколаєва

Про це Еспресо. TV повідомили власні джерела.

"У Криму не всіх підозрюваних у тяжких злочинах звозять до сімферопольського СІЗО. Підсудних з півночного Криму (Армянськ, Красноперекопськ тощо) везуть до Миколаївського СІЗО", - повідомило джерело.

Також, за його даними, миколаївські суди відпускають підсудних з Криму на волю у зв’язку з тим, що не мають законних підстав затримувати їх, оскільки вони фактично є громадянами РФ.

У той же час у прес-службі Управління державної пенітенціарної служби у Миколаївській області Еспресо.TV повідомили, що за останній місяць, тобто з початку анексії Криму Росією, жодного злочинця з Криму у Миколаївське СІЗО не було доставлено.

"Поки, на протязі останнього місяця, нікого до нас не доставляли", - зазначив прес-секретар Управління Артем Панасюк. При цьому він додав, що якщо така указівка надійде, то миколаївське СІЗО готове прийняти підсудних з Криму.

Панасюк також додав, що наразі припинено рух залізничних ешелонів, якими перевозилися підсудні з Криму та у зворотному напрямку.

Крім того, коментуючи інформацію про те, що миколаївські суди відпускають злочинців на волю на підставі того, що вони є фактично громадянам Росії, прес-секретар зазначив, що таке рішення приймається лише у разі, якщо строк міри запобіжного заходу закінчується.