Кримський парламент призначив двох кандидатів від Меджлісу до органів виконавчої влади

Парламент Криму призначив кандидатів, рекомендованих від Меджлісу, до органів виконавчої влади

Російський бізнесмен, власника каналу ATR Ленур Іслямов став виконувачем обов'язків заступника голови Ради міністрів Криму, хоча Меджліс вимагав для нього крісло першого віце-прем’єра. На посаду голови Республіканського комітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян призначений Заур Смірнов, повідомили у прес-службі Верховної Ради Криму.

Зазначимо, голова Меджлісу Рефат Чубаров, коментуючи рішення про призначення в кримському парламенті представників Меджлісу, сказав, що направлення двох кандидатів "для вирішення практичних питань облаштування кримських татар не означає визнання політичних, правових, культурних та інших змін, які зараз відбуваються у Криму".

Лідер кримських татар, депутат Верховної Ради Мустафа Джемілєв не підтримав рішення Меджлісу про делегування кримських татар у владу. Однак заявив, що розуміє і не засуджує своїх соратників, бо проблеми народу "необхідно якось вирішувати".

Речник МЗС України Євген Перебийніс заявив, що МЗС з розумінням ставиться до рішення кримського Меджлісу співпрацювати з новою владою Криму, "бо нинішня ситуація кримських татар у Криму є складною і неординарною".