Святослав Вакарчук має план розвитку держави

Лідер гурту "Океан Ельзи" і громадський діяч Святослав Вакарчук розповів, що потрібно зробити в країні у першу чергу, а що може почекати

Насамперед в Україні потрібно сформувати план розвитку держави в довгостроковій перспективі, а потім вирішувати інші питання. Таку думку він висловив в ефірі телеканалу "Україна", передає Еспресо.TV.

На думку Вакарчука, сьогодні потрібно визначитися спершу не з ім'ям Президента України, а з питанням розвитку країни в довгостроковій перспективі.

"Коли ми говоримо про об'єднання країни і про те, що всі 23 роки всі політики так чи інакше були неправі, потрібно розуміти - а що ж повинен був зробити політик? Моя думка, що проблема української політики в тому, що ніколи вона не була розділена на три частини - довгострокову, середньострокову і короткострокову. Короткострокова перспектива - це вибори, це те, чим зараз ми займаємося. Середньострокова перспектива - це те, чим займатимуться ті, хто прийдуть після сьогоднішніх політиків, і довгострокова перспектива - це те, чим займатимуться наші діти, наше наступне покоління. Так от перед тим, як думати про короткострокову перспективу, потрібно домовитися, що буде через 30 років у цій країні. І саме з цього повинна починатися будь-яка дискусія в суспільстві", - сказав С.Вакарчук.

Також він розповів, як, на його думку, повинна працювати влада наступні 30 років.

"У короткостроковій перспективі політики повинні займатися боротьбою з корупцією та люстрацією. Крім того, вони повинні терміново зайнятися розширенням повноважень регіонів, культурних, економічних, всіх. Політики повинні зайнятися конкретними короткостроковими реформами. Також ми повинні об'єднати схід і захід , "зшити" його, а також створити потужну армію, щоб цілісність України ніколи і ні у кого не викликала сумнівів. Так живуть сильні нації з покоління в покоління", - констатував він.