Наливайченко: Україна у своїх діях рішуча вийти на міжнародний трибунал

Екс-очільник СБУ Якименко у змові з Януковичем і Захарченком керував організацією масових розстрілів людей на Майдані, прикриваючись проведенням антитерористичної операції.

Про це Валентин Наливайченко заявив у ефірі "Шустер LIVE",  повідомляє Еспресо.TV.

«Головна загроза для українців, ця група дала наказ на застосування та використання зброї проти людей, про використання спецпідрозділів проти людей та бандформувань», - заявив Наливайченко.

Голова СБУ стверджує, що за для цього в січні і лютому були розгорнуті навчання для співробітників ФСБ. Так звана «антитерористична операція планувалась спільно с російськими військовими.

За словами Валентина Наливайченка, 21 січня Якименко замовив у Росії два літаки спецвибухівок проти людей. 18 лютого на дах будинку Профспілок були висаджені 108 офіцерів спецпідрозділу «Альфа», які  перейшли на 8 і 9 поверхи з бойовою зброєю.

«Якименко добре знає, як і хто вивіз цю зброю в Крим. Так само як його наказ про вивезення в Сімферополь всіх справ СБУ, всіх агентурних даних з антитерористичної операції. Янукович, Захарченко і Якименко мають дати свідчення. СБУ офіційно направило запит, він переданий дипломатичними каналакми для РФ», - сказав Наливайченко.

Він наголосив на тому, що Україна має повну міжнародну підтримку і ы у своїх діях рішуча вийти на міжнародний трибунал.

«Щодо Боснії, такий трибунал нещодавно працював. Якщо не з’являться на допит в Україну – допит притягнемо на міжнародному рівні», - підкреслив очільник Служби безпеки України.

Також, Валентин Наливайченко повідомив про те, що українська сторона через розстріл людей на Майдані вимагає допиту генерала полковника ФСБ Бєсєди.

Нагадаю, як повідомляло Еспресо TV, Зовнішньополітичне відомство України надіслало МЗС Росії ноту з проханням допитати генерал-полковника ФСБ Росії Бєсєду через лютневі події у Києві.