Планшети та смартфони провокують безсоння - вчені

Згідно з дослідженнями, шестеро з десяти британців не висипаються через постійне використання сучасних гаджетів

Вчені стверджують, що світло від екранів зменшує сонливість, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Daily Mail

У той самий час констатується збільшення кількості людей, які використовують смартфони, планшети та комп'ютери перед сном. Згідно з дослідженнями, 59% британців сплять менше семи годин при нормі у вісім з половиною годин для дорослої людини. 79% з цих людей користуються гаджетами менш ніж за дві години до сну.

Окрім того, за словами психолога Річарда Уайзмана, лише 10% з таких людей можуть сказати, що бачили приємні сни.

"Світло від цих пристроїв пригнічує виробництво гормону мелатоніну, який впливає на сон, і тому дуже важливо уникати використання гаджетів перед сном", - стверджує він, а також радить не тримати свої смартфори та планшети у спальні, а також уникати їх використання за дві години до сну.

Для хорошого сну Уайзман також радить зайнятися побутовими справами, наприклад складенням списку справ на наступний день, або з'їсти банани, які містять вуглеводи та мінерали з ефектом снодійного.

Як повідомлялося, 2013 рік став для ринку персональних комп'ютерів в буквальному сенсі слова „чорним”. Протягом року ринок ПК впав на 10%, що є найгіршим показником за останнє десятиліття. Провідні компанії на ринку заявили, що як бізнес, так і кінцеві споживачі знижували витрати на покупку нових ПК і ноутбуків, віддаючи перевагу смартфонам і планшетам.