Яценюк позвільняв людей Бойка з "Нафтогазу"

Кабінет міністрів звільнив низку заступників голови правління НАК "Нафтогаз України", першого заступника та заступника голови Держміграційної служби, а також главу Нацкомісії з регулювання ринків фінансових послуг

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Українську правду".

Зокрема, з "Нафтогазу" звільнено аж 7 заступників голови правління. Це Дмитро Мормуль (його вважають людиною екс-міністра енергетики Ставицького), Володимир Триколич (він та інші заступники раніше успішно працювали з Юрієм Бойком та "групою газівників" Фірташа-Льовочкіна), Вадим Чупрун, Сергій Поліщук, Едуард Швидкой, Валерій Винокуров і Роман Загородній.

Мормуль обіймав посаду заступника голови правління " Нафтогазу" з квітня 2013 року, Тріколіч - з березня 2010, Чупрун - з лютого 2008, Поліщук - з жовтня 2007. Швидкой обіймав посаду заступника голови правління з червня 2007 року, а Винокуров і Загородній - з травня 2010 р.

Кабмін також звільнив з посади першого заступника голови Держміграційної служби Віктора Шейбута та заступника голови Василя Грицака.

Грицак став заступником у квітні 2013 року, був депутатом 5-6 скликань Верховної Ради від Партії регіонів, співавтор закону "Про єдиний державний демографічний реєстр", який передбачає введення біометричних паспортів. Його також пов'язують з діяльністю консорціуму "ЄДАПС" (Київ), який є найбільшим виробником ідентифікаційних документів з високим ступенем захисту та інформаційних систем.

Крім того Кабмін звільнив голову Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Бориса Візірова.

Усі відповідні розпорядження прийнято на позачерговому засіданні КМУ 5 квітня.