Кисельов образився за санкції та назвав поведінку Заходу шизофренією

Іініціатором санкцій, які вперше застосовано проти журналіста, стала Європа, що говорить про відверте нехтування чиновників Євросоюзу цінністю свободи слова

Про це в інтерв'ю "Известиям" заявив гендиректор агентства "Россия сегодня", автор і ведучий програми "Вести недели" Дмитро Кисельов, повідомляє Еспресо.TV. Нагадаємо, що Євросоюз включив скандально відомого телеведучого в список росіян, яким заборонений в'їзд на територію ЄС, а також володіння нерухомістю та рахунками. 

"Створюється дуже неприємний небезпечний прецедент - фактично зрада європейських цінностей. Якщо прецедент буде легалізований, якщо журналістська спільнота - і європейська, і американське, і будь-якої іншої країни - не відреагує на це і не дасть оцінку, то це означає, що журналісти вважають таке правомірним. Це кардинальний цивілізаційний поворот - свобода слова нам не потрібна і відтепер не є цінністю" - вважає ведучий підсумкової тижневої програми, у якій неодноразово перекручувались факти, відверто брехали і навіть залякували. 

"Я не розумію сенсу того, що відбувається. Це смішно, просто абсурдно. Санкції ніяк не зачіпають мене як особистість. Мета їх - зміна моєї поведінки. Заарештують мою нерухомість, рахунки, але у мене їх немає на Заході. Це санкції не проти моєї свободи слова, а проти свободи слова в цілому. Я тут як символ або, точніше, окремий випадок", - просторікує Кисельов. 

Він переконаний, що списки для санкцій складали Сергій Пархоменко та Олексій Навальний, зазначивши, що їх у Росії підтримує зникаюча меншість. "У світі дуже багато питань, які без участі Росії важко вирішити, в тому числі питання війни і миру в різних регіонах. Така поведінка Заходу межує з шизофренією", - заявив автор погрози перетворити США на радіоактивний попіл. 

"Інформаційні війни стали практикою сучасного життя і основним способом ведення війни. Вже услід за інформаційною перемогою летять бомбардувальники. Приміром, в Сирії американці програли війну, і нічого не вийшло. З Кримом програли інформаційну війну, і нічого не вийшло. Раніше була артилерійська підготовка перед атакою - зараз інформаційна", - розкриває секрети Кисельов. 

За його словами, Росія із Заходом помінялись ролями. "Росія за свободу слова, а Захід вже ні. Стався тектонічний зсув, цивілізаційний. У Росії можна говорити все що завгодно, є різні телевізійні канали, інтернет не блокують, радіостанції та газети в будь-якому діапазоні. Немає жодного забороненого літературного твору. Надрукують що завгодно. Не можна лише те, що прямо заборонено Конституцією. При цьому російська людина зберігає колосальний діапазон - безодня внизу і безодня вгорі. Деякі навіть слово «патріотизм» зробили лайливим", - зазначає він.

"Ми не програємо. Якби програвали інформаційну війну, у нас би не було держави. Не було б соціального миру. У нас трапилося б те, що й на Україні. Тому нам не можна програвати", - переконаний Кисельов.