Валенса пропонує віддати Путіна під Гаазький трибунал

Колишній президент Польщі, лауреат Нобелівської премії Миру Лех Валенса вважає за необхідне створити світову Комісію солідарності, яка змусить президента Росії Володимира Путіна виконувати міжнародні домовленості

Про це він заявив в інтерв'ю Rzeczpospolita, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що введення санкцій проти Росії замало. «Треба розібратися, що з російським газом і товарообігом. Чи можемо ми собі дозволити виключити Росію з економічного життя. Потрібно створити Комісію Солідарності, яка отримає певні зобов'язання від кожної країни світу і буде стежити, щоб кожна з цих країн їх реалізувала», - сказав Валенса.

На його думку, крім створення Комісії солідарності, Путіну потрібно виносити звинувачення в Гаазькому трибуналі або в іншому міжнародному суді.

«Не можна порушувати міжнародних домовленостей та угод, і створювати небезпеку для націй. Треба щось зробити, щоб кожен, ще до початку своїх дій знав, що його будуть судити за це», - сказав  екс-президент Польщі.

Він зазначив, що світ у жодному разі не повинен погодитися на поділ України, «тому що це погано закінчиться для всіх».

«Я чекаю, коли світ відповість Путіну по-чоловічому. Зараз всі використовують якісь комбінації, - сказав Валенса. - Світ повинен знайти в собі солідарну силу, яка змусила б Путіна вести себе гідно XXI століття».